....pabila kau merenung matanya..ku rebah jatuh ke bumi....

My photo
Setapak, Kuala Lumpur, Malaysia
I wish I could be your tear drops,for what more could any one ask for then to be conceived in your heart,born in your eyes, live on your cheeks,and die on your lips...

IT`S ME!!

Friday, October 31, 2008

BaLiK KaMpUnG - PaK DuKuN

video

Ayooo!! Ni lagi satu fav aku lagu lama gitiew.. Dari citer melayu lama Pak Dukun. Tajuk lagu ni BALIK KAMPUNG. Dinyanyikan dalam bahase aku sendiri iaitu bahasa minang laie!! Ape yang aku dapat tau lagu ni sebenarnya dinyanyikan oleh Datin Umi Kalthom. Korang dengar je lah... kalau berminat nak senikata nyer just mail jah kat aku!!!!

DoWn ToWn - PeTuLa CLaRk

video

Korang penah tak tengok citer GIRL INTERRUPTED lakonan Winona Ryder ngan akak Angelina Jolie tiew?? Kann?! Korang dengar tak lagu ni mase Winona nyanyi sambil main gitar yg nak pujuk kawan dia kat luar pintu wad giler tuh!!??

DOWN TOWN nyanyian penyanyi terkenal UK Petula Clark ni memang glam & tangkap happening lah!! Salah satu lagu lama yang aku suker.. Still lagi aku simpan sebabnye bukannye aku ni tingtong jugekk.. Tapi kekadang kalau dengar lagu ni rase Happy jah!! Down Town.. So, listen to the music nah?!!

ThE EnD Of ThE WoRLd - SkEeTeR DaViS

video

Wakakakaka!! ok!! Jap!! Ni lagi satu koleksi lagu lama aku... Tapi ni zaman Jepun punye kot?!

Aku suke lirik dia.. simple tapi best.. THE END OF THE WORLD nyanyian Skeeter Davis. Kalau korang tengok kakak kita ni punye rambut.. walaweiii!!! takowtt nok!!! Tapi jangan la korang tengok rambut akak ni tapi nyanyian dia.. Lagu ni jadi lagu fav aku masa keje kat cafe dalam KLCC tahun 2000. Mase tu umur aku 20 tahun.. Tetibe jah feeling lebey plak ngan lagu ni.. Korang dengar je lah!!! Daaa..

BaNg BaNg - NaNcY SiNaTrA

video

Sape kata DIVA macam aku tak layan lagu-lagu lama?? Korang layan tak?? Aku bab lagu2 macam ni aku layan tapi tengok lirik dulu.. Yang ni salah satu darinya koleksi rangkaian lagu2 lama favorites aku ni.. BANG BANG nyanyian Nancy Sinatra. Makcik kita ni anak kepada penyanyi lagenda Frank Sinatra. Lagu ni sebenarnya nyanyian bapanya.. Kalau korang nak tau lagu ni banyak dinyanyikan dalam pelbagai versi.. Skarang ni pun korang bole dengar lagu ni dijadikan dance music.. Itu nanti aku tepekkan kemudian.. Tapi sebelum tu korang rerajinlah dengar lagu ni yek!! Chowww!!!!

p/s Nancy Sinatra ni juga penyanyi asal "These Boots Are Made For Walking"

Thursday, October 30, 2008

SoALaN UnTuK AnDa!!

Aku ada soalan untuk korang, & ape yang aku harapkan ialah pandangan @ nasihat korang yang membaca soalan ini. Please aku betul2 perlukan pertolongan korang untuk aku teliti semula apa yang aku alami sekarang ini...

Soalannya: Pernahkah korang jatuh cinta pada seseorang yang korang kenal tetapi mengambil keputusan untuk hilangkan perasaan itu dengan berkawan dengannya tetapi sebaliknya perasaan CINTA itu makin menebal & kuat tanpa disedari olehnya??..Dan bagaimana untuk menghadapinya?? (sudahpun mempunyai kekasih)
Jawab yer.. Terima kasih untuk jawapan korang!!

Wednesday, October 29, 2008

SeVeN DeAdLy SiNs


Motif?? Sajer.. Berape ramai yang tau mengenai 7 Deadly Sins nih!! Well, takkan plak aku nak transkan dalam BM ape maksudnye, ye tak?? Sape yg percaye atau tidak?? Mesti korang tertanye-tanye kenape aku nak tulis pasal ni?!! Suke ati aku arr??!!
Sebenarnya aku dah lama tertarik ngan perkataan ni.. Seram,gerun,takut pun ada.. Tapi aku bukannye nak takut2 korang cume saje nak berkongsi ngan korang mengenai 7 Deadly Sins ni yang slalu disebut2 owang puteh itiew!! Seperti yang kita sedia maklum kita mempunyai elemen kehidupan such as Fire,Water,Wind & Earth. And selalunye kalau korang sedar sumer kepercayaan manusia seantero dunia ni selalunye ngan nombor 7. The reason why?? Well, you tell me!!
Bagi aku 7 Deadly Sins ni macam Seksi sangat.. But heyy!! Aku bukan giler dosa tau Uolss!! Jahat mulot tau!! So, ape yang aku dapat kongsikan ngan korang mengenai "7 Dosa Seksi" ni adalah seperti berikut:,
1. Superbia - Pride (Berbangga Diri)
2. Invidia - Envy (Iri Hati/Cemburu)
3. Ira - Wrath (Marah)
4. Avaratia - Greed (Tamak)
5. Tristia - Sloth (Malas)
6. Gula - Gluttony (Gelojoh)
7. Luxuria - Lust (Nafsu)
Ayoo!! Segalanya ada kat aku!! Seksinye.. berani mati Uolss!!

Sunday, October 26, 2008

DeViL WeArS VoDkA 1

Sebelum tu, mane2 ada golongan 18 tahun ke bawah, plzz mintak izin makbapak korang seblom korang kena lahar nanti.. Coz ini cerita tidak sesuwaiii Uolss!! untuk bebudak mentah yg blom lagi akil baligh....Ok!!
Yezza!! Malam tadi aku & best friends aku Liza & Izzy dapat jemputan ke wild party oleh teman baik kami si Lis. So party tu diadakan di PULSE CLUB berdekatan dengan Bukit Bintang tempat we all nih slalu lepak!! Motif party??!! Ler...gara2 si Lis dapat lesen menyelam katanya..
kuang!kuang!kuang!! pelikkan?! Itupun nak kena celebrate.. Macam biasa party ni dah tentu dihadiri oleh teman2 terdekat & baik aku.Maklumlah KL ni kecik jah!! We all berparty sakan mengOPEN BOTTLES dengan penuh riuh & gelak ketawa seperti puntianak mengilai gilakan jantan. Pening dah ni!! Kepala dah naik pusing & tetibe jah, Dalam keadaan bijik mata tak bole nak terbukak tu, bahu aku dicuit somebody. Alamak!! One of my good old friends Ako Mustapha yang cute itieww!! Lama tak jumpe dia coz biasalah artis gitiew!! We all berborak panjang jugaklah psal diri masing2. Si Liza tu diahh memeluk Si Ako ngan agak kuat bagaikan nak kecut si Ako tu!! Party Peoples!!
Sempat jugaklah amik photo memasing menggunakan phone si Izzy tu..Not so clear sangatlah!! Aku pun hape lagi menarilah sepuas-puasnye bagai segala meroyan pun keluar!! Party ni tamat pukul 3 am.. Masih terlalu awal untuk pulang ke pangkal jalan. Nasib baik ada teman rapat kami ade jugekk buat Private Party yang berlangsung kat Ritz Calton Hotel. Sewa bilik Uolss!! Bilik VIP gitiew.. so bersambunglah arena "Open House Sempena Raya" yang agak malapetaka... sumernye tak btol!! Tingtong dah!!! Segala macam "energy drinks" dihidangkan sehingga aku terlupe seketika nama aku yang sebenar.. Wakakakakakkak!! Dah puyeng memanglah macam ni kan?? Ako plak balik awal coz esok nak shooting plak katanye... So, berlangsunglah acara kemuncak itu sehingga pukul 6 am. Dan aku terus balik ke rumah semata-mata nak tepekkan aktiviti we all kat sini. Uolss!! Kalau terjumpe mana2 ejaan yg salah, ampunkanlah aku ni yer...... Paham2 sendirilah!!! Hikss~~~

DeViL WeArS VoDkA 2

with good friends of mine, Ako Mustapha(actor) & Liza

Izzy time ni dah puyeng nih!!

Izzy & Me pose air da naik kepala!!

Dah gile da...

We all bukan couple ye!! Izzy is my bestfriend!!





DeViL WeArS VoDkA 3

Dah tingtong sangat ni!!

Look at my eyes?!! Hikss~~


Dura,Lis & Me (pose kiokk)


Lis,Guy & Me (Totally high)

Izzy Favorite`s White Wine

Liza & Izzy Tingtong





DeViL WeArS VoDkA 4

Izzy & Me looking for new drinks
What the F**k


Freeda & Me with...energy drinks

Amylia,Freeda & Me (look at her boobs)

Liza & Me (Tingtong dah)




Saturday, October 25, 2008

MeNyEsAL - ReSsA HeRLaMbAnG

video

Aduhaii!! Ni la lagu baru paling aku suke sangat.. Menyesal nyanyian Ressa Herlambang. Lagu ni aku terdengar kat Ryz punye blog page gitiew!! Sedih nok!! Kisah seorang lelaki yang kenalkan aweknye yang getiz pada kawannye.. Alih2 mungkin si kawan ni berSENJATA BESAR so terus jah pompuan itiew jatuh cinta pada kawan baik BF dia.. Kantoii nok depan umah!! Si BF tadi terus yang adooo makan ati kat awek murahan dia nih!! Siap majok main piano atas pentas Uollss!! Abang Ressa rase menyesal sesangat sbb kenalkan 2 ekor tuh!!Sial!! Aku dapat gak carik clip video ni.. Bestnye lagu ni.. tangkap meleleh segala air aku nih!! Ha kan dah banjir?!

Sebenarnya lagu ni ada kena-mengena ngan aku kira2 5 tahun lepas..biasalah masa tu pangkat hadek2 berangan nak belaki.. Dipendekkan citer aku ni yang sampai Subuh tahun depan takkan habis.. Kena carasss ngan pompuan hauzz.. Yang sedihnye kawan baik aka adik angkat aku sendiri.. Whuaaaaaaaaa!! Aku dah hampir nak cabut nyawa sendiri plak tu.. Tapi nasib ade org tolong.. Itu dulu.. Zaman jahilliah aku. Skang bertepek jantan yg nak.. tapi aku taknaklah coz takut memakan diri lagi!! MENYESAL!! Abang Ressa i pun menyesal jugekkkk!!! Sabarlah bang!!

So You Think You Can Dance- Zombie Routine

video

Berape ramai yang suke menari?? Angkat tangan?? Yes!! Me too.. Ramai yang tak tau i was a dancer last time kat area KL ni.. Mcm2 tempat aku dah gi kecuali keluar negara untuk buat show. Ekkkkkkk!! Salah!! Bukan show drag yer Uolss!! Dancer untuk club,keramaian & mcm2 lagilah.. Tapi itu when i was like 18 to 19,(part time) now dah kertu but still can Shake Ma Booty lagi tau. Aku suke menari tak kiralah kat mana2 pun..Party lagi best!! Moden atau tradisional..Namekan ajer kecuali shuffle la..Totally hate shuffle..It is not A dance for me coz it looks like mcm ayam berak kapur jahhh!! Aku pun suke tengok citer2 psal menari mcm Save The Last Dance, Bring It On, Dance With Me, Step Up, So You Think You Can Dance & banyak lagilah.. Mase sekolah rendah dulu bile cikgu tanye aku dah besar nak jadi ape?? So, aku jawab ngan bangga & sombongnya, "SAYA NAK JADI PENARI,CIKGU", Korang tau ape aku dapat?? Heee PONDANNNN!! Itulah jawapan hanjeng kawan kelas aku yang tak tau aku ni akan jadi Cun bile dewasa..Motif?? statment bunoh diri nih!!

p/s ada gak aku jumpe kawan kelas dulu & akhirnya kami terlanjur!! padan muke!! biseeee

Aku berenti menari sebab ada show ada duit, takde show takdelah duit..but recently aku rase nak naik jah atas podium & menari sampai pengsan. What do you think?? Oklah, sebenarnya aku nak tunjukkan lagi satu clip aku kat You Tube yang aku suke sangat dari Tv show So You Think You Can Dance..Best ala2 Zombie gitieww!!! Have fun!!

p/s : http://www.youtube.com/user/azrol28

Friday, October 24, 2008

HaPpY BeLaTeD BiRtHdAY AriL

HaPpY BiRtHdAy AriL!! Selamat Menyambut Ulangtahun Yang Ke 21.
Aril ni kawan baru aku kat...adelahh!! So, aku rase happy sangat dapat kawan ngan dia sebab bagi aku Aril ni pintar & nakal.. Memandangkan hari lahir beliau..Wahh!! beliau lah!! semalam persamaan 23 October 2008, sebagai penghormatan & penghargaan pada Aril kerana kebaikkan dalam sepanjang perkenalan kami, aku amik keputusan untuk ukir name dia kat WALK OF FAME aku ni!! Wah!!! To Aril.. Selamat Hari Lahir.. Semoga Allah S.W.T memberikan kesihatan yang baik, diberikan rezeki yang melimpah-ruah, dipermudahlan perjalannya sebagai anak, sahabat,pelajar dan ape2 ajelah.. Terima kasih sebab ko sudi berkawan ngan aku.. Aku amat menghargainya.. Sesungguhnya Aril & Zayriz adalah Idol Kesayangan aku!! Wah!! Larikkkk!! MuahXx

Thursday, October 23, 2008

IkLaN HaNtU SiAm

video

Bagaimanalah agaknye kalau kita dapat tengok antu?? Bukan waktu malam tau?! Tapi waktu siang yang tengah terang-benderang..Uolss!! Pecah lobang sundelss!!

Kalau korang nak tengok sangat, korang tengoklah iklan dari Thai ni.. video ni salah satu collections fav aku kat YouTube. Aku dinchh bagi tau korang ni iklan ape?!. Korang tengoklah sendiri.. Very funny!! Siap ada kakak2 draq lagi Uolss!! Then jangan lupe bagitau aku pendapat korang. Selamat Berhibur!! Daaa..

ZoDiAk & MaKnE TeRsiRaT



Hmm..Uolss tengah hari tadi aku gi lunch kejap ngan kengkawan seSyaitan aku berdekatan ngan area umah ni.. sempat plak si Liza beli magazine Remaja semata-mata nak membaca keratan zodiak ni..Itu jer?? Ayoo!! hadek-hadek zaman skang teknologi tinggi serba moden ni pun bole percaye ngan pengertian zodiak & pembawakkannye yang Hausss gitiew!! Maklumlah si Liza ni blum berkawin dan akan meniti hari-hari kertu gitiew!! Wah!! Bisenye.. Sorry Liza.. memang tak sayang mulot..
Ape lagi mulot masing2 Uolss pot-pet mengalahkan mati laki ni berciter psal kepercayaan zodiak yang aku pun dinchhh follow.. Hanjeng!! Korang caye tak?? Just for fun bolelah kan nok??!!
Dalam diam2 tu aku pun ha, hape lagi tak hengat terus bace zodiak aku yang bermakne haus lagi sedih gitieww!! Tapi taklah berminat sangat nak menjadi penganut zodiak ni dan seteru dgnnya. Si Liza pun bagaikan dirasuk antu pondan bercerita ngan meriahnya yang zodiak ni ada planetnya bagai, warna gitiew, stonelah, bintanglah dan segala macam binatang pun kuar...
Lepas lunch we all yang haru-biru tu, aku pun cariklah keratan zodiak yang mujur aku ade letak kat page aku dekat website rahsia.. Memandangkan aku dilahir dalam kurungan "anak ikan" (Pisces) gitiew.., aku pun terus tepek kat sini... bise nokkk!! Tak sanggup nak percaye...yang pasti katenyer...Cik Ikan mcm aku ni segalanyalah SEX!! Haruzzzz,.. itu aku pecaye.. hahahahahah.. Korang pecaye tak??

Wednesday, October 22, 2008

HaPpY BiRtHdAy MaK!!

Happy Birthday Mak!!
Hari ini 22 October 2008 hari Rabu genaplah usia mak aku yang ke 53 tahun.. We all tak celebrate coz my mom is not really in her GOOD MOOD!!
Tak beberape sihat katenye...ala ciannye mak aku ni!!
Along doakan mak di kurniakan kesihatan & kekuatan dalam mengharungi hidup kita sekeluarga mak!! Along paham telah banyak mak tempuhi & hadapi setelah sekian lama kita bersedih kerana kehilangan adik.. Along nampak segalanye dengan jelas betapa sedih & pilunye mak melihat peristiwa hitam tu..
Tapi Along harap kita sama-sama sentiasa berdoa demi kesejahteraan arwah adik..ye mak!!

PeRhEnTiAn IsLaNd pArT 1

Perhatian!!
Seblom korang cakap ape2 dulu?!! Let me tell ya first..
Ni bukan pic terbaru @ lama.. This is 2008 punye photo masa aku gi bercuti dengan bestfriends aku dalam bulan March or April 2008 I think!! Nape lewat sangat nak bubuh kat sini??..
Ikutkan aku malas nak letak sini tapi dipakse oleh si Liza & Izzy, terpaksa jugak aku letak kat blog ni.. Lagipun sebagai memori kiteorang dan jugak sebagai pendorong untuk gi lagi..
Yes.....We all akan pergi lagi dalam masa terdekat ni tp tak tau lagi bile coz cuaca tak baguslah!!
My holiday to Perhentian Island ni salah satu percutian favorite aku..Meletop kau pulau ni?!! Antara pulau tercantik didunia. Terbahagi pada 2 iaitu Perhentian Besar & Perhentian Kecil.
Aku pegi same2 ngan Liza, Izzy, Zalie, Lis dan anak2nya & Man. Ini percutian tidak terancang coz last minute punye cadangan,so memandangkan si Lis ada kenalan kat sana we all pun setuju jer... From KL drive sampai la ape name tempat pun aku tak ingat then naik bot laju siot!!!
Our resort tempat yg we all tinggal untuk 3 hari 2 malam tu namenye Coral View Resort kat Perhentian Besar.. Korang tau mana dapat name tu?? Sebab kat depan resort ni korang dah boleh nampak Coral.. Bukan Oral tau!! Pemandangan laut cantik sangat macam lukisan. Biru,hijau,aqua,turqoise.. entahlah aku pun tak tau nak cakap warne ape laut kat Perhentian ni. Air laut yang jernih ni pun jadi pendorong kat we all untuk tak sabar nak mandi.. but masa tu time anak2 jellyfish aktif Uolss!! sampaikan anak perempuan Lis si Serra kena sengat. Tapi tak teruk.. just titiskan ngan lemon untuk hilangkan kesan sakit tu.. Macam2 aktiviti we all buat snorkle kat Shark View untuk tengok anak ikan jerung, Turtles View, ngan tempat bagi ikan makan..Ikan warna-warni tau!!
Tapi aku tak join diorang coz i don`t know how to swim..takowwttt!! So, tengok diorang atas bot pun jadilah.. Tapi cost makan..Mak Aiii!! Mahal nak mampus.. Terpaksa aku beli mee Maggie untuk alas perut.. Macam2 karenah we all kat situ sampaikan owner resort tempat we all tinggal tu dah jadi kawan..So, ada can la dapat discount lagi!!Wakakakaka Oh ye..nanti ade gambar aku minum favorite drink aku teh tarik tu..costnye Rm4.00 gelas besar tuh!! Ayooo!! Mati wooo..
Anyway... kalau korang nak g Pulau Perhentian ni.. what u need to do is rancanglah ngan teliti, good budget, jangan lupe bawak makanan sendiri... Kalau tak...paham-paham sendirilah..

PeRhEnTiAn IsLaNd pArT 2


Lis,her kids & IzzyMe Atas Bot gitieww
With my "anak angkat" Ifwan
Zalie blakang me!! Cute!!
Dinner Time

PeRhEnTiAn IsLaNd pArT 3

With Lis & Liza

Me At Perhentian Island Kecil For Lunch
On The Rock
Our Resort..Coral View Resort
Snorkeling...not for me!!No Way!!
Coral View
My Luv Teh Tarik Of Course!!

Monday, October 20, 2008

CiNtA ItU.....


Uolss!! Tadi aku gi "jalan2" kat PAGE KENALAN aku... sampailah kat page salah seorang kenalan aku ni. ternampaklah aku pada keratan ni... Mengenai CINTA! Interesting kan??
So, aku mail kat kawan aku ni nak mintak izin nak copy pengertian cinta ni & dia balas balik mengizinkan aku.. Thanks M!! Anyway. korang sumer... sama-samalah kita hayati ape itu Pengertian Cinta.. Dan.. ape pula pengertian cinta korang??!! Let me know!! See ya...muahxx

Friday, October 17, 2008

SeKaDaR ReNuNgAn BeRsAmA..

Hi semua...Aku harap korang pada hari ini semuanya sihat?! Mungkin diantara korang pelik kerana bahasa aku pada kali ni agak sopan atau pun serius..Yes! Is time to be serious..

Ape yang nak aku kongsikan bersama dengan korang ni bukanlah untuk menyentuh hati & perasaan mana2 pihak, tapi ia datang dari hati kecilku yang kasihkan persahabatan.. Aku amat serius dalam menjaga hubungan persahabatan walaupun ia jauh atau dekat. BERCINTA BIAR SATU,BERKAWAN BIAR BERIBU!!.. Iya..itulah aku!!Mak pernah bising padaku kerana lebih mementingkan persahabatan dan Mak selalu risau bila melihat aku bimbangkan kawan2 yang punye masalah. "Tak salah"katanye tapi biarlah berpada-pada. Aku memahami setiap butiran kata-kata Emak tu..tapi keluargaku sudah faham benar dan lali dengan sikap aku yang mudah simpati.. Pada mata kasar orang, aku mungkin dianggap liar,bengis,degil,sombong atau ape2 ajelah yang mendatangkan perasaan pra sangka terhadap aku.. Tapi mereka silap.. Don`t U ever judge the book but it`s cover..

Korang mesti fikir ape yang aku merepek ni?? Ape yang aku nak bagi tau kat korang sebenarnya?? Atau...kenape aku nak bagitau semua ni?! Sabar!! Korang masih blom kenal & mengerti Insan seperti aku.. Aku bukan nak menyibuk pasal orang tapi ape gunenya kalau aku sudah punya ruangan sendiri kalau aku tak gunakan sepenuhnya ye tak?? Lagipun disinilah tempat paling sesuai untuk aku mengadu perasaan & tempatku melepaskan ape yang terbuku dihati aku ni... Terlintas dihatiku untuk aku coretkan disini setelah aku berchating panjang dengan seorang kenalan dari US. Name beliau Matt, berasal dari Cleveland,OHIO. Berumur 19 tahun dan masih lagi belajar dikolej di tempat asalnya.(Maaf!! Gambarnya tak dapat disiarkan atas sebab peribadi). Matt aku kenal sudah hampir setahun lebih, dan kami sering berchit-chat sekiranya ada kelapangan..Maklumlah Matt agak bz dengan studynya. Tapi ape yang aku ingin kongsikan bersama ialah mengenai kehidupannya yang sukar serta kepayahannya dalam bergelut dengan segala masalah untuk terus mencapai ape yang dihajatinya. Diusia yang masih muda itu Matt sudah keluar dari rumahnya kerana keretakkan hubungan ibubapanya. Tapi didalam kepayahan itu,dia masih lagi mampu menyimpan impian untuk terus belajar & berjaya seperti orang lain.. Anugerah yang dimilikinya sebagai seorang pelukis berbakat tidak pernah disia-siakan, dan aku sendiri pernah melihat hasil lukisan yang diemailkan padaku..Thanks Matt!! Banyak sungguh lukisan2 yang indah dari sentuhan beliau. Kagum sungguh aku dengannya. Tapi malangnya Matt tidak berumah..Yes!!Homeless. Hanya berteduh dimana-mana yang boleh di tumpang untuk tidur mahupun mengulangkaji pelajarannya walaupun dikantin kolej tempat beliau belajar.Atau di perpustakaan untuk melayari internet sambil chatting denganku. Kadang2 beliau tak makan dan terpaksa menagih simpati di rumah perlindungan. Malah,beliau terpaksa menjual lukisan-lukisannya untuk terus hidup & perbelanjaan pelajarannya. Walaupun punye seorang kakak,Matt tidak mahu mengganggu kehidupan kakaknya yang sudah berumahtangga. Mulia sungguh hatimu,Matt!!
Semalam,aku punye peluang untuk chatting dengannya setelah seminggu tidak berbual. Ape yang memeranjatkan, Matt mengadu bahawa lukisan-lukisannya tidak laku kerana disana(US) rakyatnya sedang cube menghadkan perbelanjaan disebabkan krisis kewangan yang kita pun sedia maklum. Aku pun tak sangka bole terkena impactnya pada Matt.Namun aku faham. Simpati sungguh aku pada Matt kerana begitu dia bergelut untuk hidup. Bila aku suruh minta pertolongan kakaknya,Matt tetap berkeras untuk tidak berjumpa kakaknya. Kata Matt,"What happen to me now will make me stronger and stronger",This is the key to be a better person, and to get a better life",.......... hmm.Entahlah Matt!! Aku setuju dengan kata-kata itu.. Cume ape yang aku harapkan & berdoa agar dia tidak di timpa masalah..
I know you can do it, Matt!! Please be strong!!


Tak tido lena betol aku mengenangkan Matt tu.Bukan aku ni ada hati padanya.Tidakk!! Tapi apa yang aku fikirkan ialah kita sebagai manusia..terlalu banyak warna-warni kehidupan yang harus kita hadapi & tempuhi. Tak kira gembira,sedih,suka,duka, ketawa,menangis dan macam2 lagi perasaan yang berbaur. Rupenya..walaupun kita jauh ni tapi sebenarnya dekat..dekat kerana perasaaan itu sebenarnya sama..terasa.....pahit dan manisnya..tidak semua orang didunia ini tak ada masalah atau kesusahan..semua ada..semuanya rasa!! Walaupun warna kulit yang membezakan kita tapi setelah kita rasai atau kita kongsi bersama..rupenye kita ini semua bukan jutaan atau ribuaan... tapi sebenarnya..SATU.
Dan aku masih lagi berfikir & masih lagi merenung semua ini....
Bagaimana dengan korang??

Thursday, October 16, 2008

SeLaMaT HaRi RaYa Uolss!!


Lerr.. Macam mana bole terlupe ni?? Aku blom lagi wish korang sempena Raya ni..
Ape nak jadi ngan aku ni yek??!! Minta maaf bebanyak para peminat sumer.. ( BERANGAN) Ceh!!!
Hello!Hello!Hello!! 1,2,3 (betulkan mic jap!!!)
Disini, saya Mohd Azrol Bin Abdul Rahman(Wahh!!Name penuh gitiew!!)
Ingin mengucapkan SeLaMaT HaRi RaYa AiDiLFiTri kepada anda diluar sana dengan Ingatan Tulus Ikhlas........ Maaf Zahir & Batin.. Semoga Hari Raya pada tahun ini memberi seribu pengertian & kemaafan sesama kita.
Berhati-hati Di Jalan Raya... Berhenti Seketika DiMana-Mana Stesen Petronas..
Kopi satuuuuuuuuuu!!!Mamak!!
Heheheheheh

Wednesday, October 15, 2008

HaPpY BeLaTeD BiRtHdAy MiE!!!!




HaPpY BiRtHdAy To YoU!!
HaPpY BiRtHdAy To YoU!!
MaKe Ur WiSh..
Pada minggu yang lepas 11 Oktober 2008, genaplah usia salah seorang best friends aku ni. Dah menjangkau usia......Rahsia!! Dia yang tak kasi aku bagi tau kat korang!!!
We all kluar celebrate kat Old Town White Coffee jer tapi walaupun simple tapi meriah banget sih!! Mana taknye meriah dengan kebisingan mulut kiteorang yang tak makan saman ni!! Ayoooo!!! Macam nak runtuh dibuatnye....Biarkan!!!!!! Wahahahahah.
Tapi so sorry sangat tak dapat nak tunjukkan gambar sebab tak ingat langsung nak berposing sebab dah seronok sakan.. Aku plak baru jer nak citer kat sini..Sorry Mie..
Amy atau name singkatannye Mie ni pun bukannye nak sangat nak celebrate tapi kiteorang tarikk rambut dia terus seret gi Old Town (takdela, sebenarnye pujuk & paksa). Mati wooo kalau tarik anak orang macam tieww!!!
Ehem!!Ehem!! Selamat hari Lahir.. Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki. Dan semoga diberkati Allah S.W.T dan diberikan kesihatan... Aku sayang kau Mie!! Sayang sangat!!! Muahxxx
p/s klo nak tau umur Mie..gi carik kat tagged..huhuhuhu

AmEriCa`S NeXt ToP MoDeL CyCLe 11


Wanna Be On Top?Guys check it out new cycle,new look,new models, and new themes of America`s Next Top Model Cycles 11. Kali ni kakak kite Miss Tyra Banks kembali lagi dengan realiti tv nye yang NGETOP gitieww!! Disertai dengan model2 anggun yang gilekan arena modelling ni.. Tyra Mail....
Ok!! Aku nak bagi tau korang, show kali ini berlainan sikit kerana tema yang cube di paparkan oleh Kak Tyra ialah Hippies.Bukan Hippo tau!! Model2 yang dibawa bukan calang2 pompuan sebab kesemua mereka yang terpilih mempunyai kelebihan & kekurangan masing2.
Mereka terdiri daripada Lauren Brie, Isis, Elina, Mckey, Hannah, Brittany, Joslyn, Nikeysha, Samantha, Marjorie,Sharaun,Brittany,Sheena,Analeigh & Clark. Macam2 karenah korang akan dapat tengok selain sumpah-menyumpah,iri hati, mulut laser, cemburu & banyak lagilah... Seronok bila tengok pompuan berangan model bergaduh siott!!
ANTM 11 kali ini juga memaparkan kelainan kerana Kak Tyra telah membawa masuk seorang Mak Nyah (Isis) untuk berebut tahta kegilaan anak gadis Amerika ni. Tak pecah lobang Nyahh!! Auwww!!! Kehadiran Sheena juga menjadi sebutan setelah sekian lama Kak Tyra tidak membawa masuk gadis Asia. Kali ini photografi yang dijalankan sangat mencabar & diberi nafas baru serta idea moden untuk melengkapkan show .
Tak lupe juga dengan kehadiran para juri yang bermulut puake tapi pro dalam arena pose mengepose ni..Jangan lupe pada Mr Jay yang sentiasa mengetuai segala sesi photografi, Mrs Jay DIVA Runaway Coach yang laser, Mr Nigel Si Photographer yang hensem, Paulina Poriztkova Supermodel Lagenda & juri undangan..
So,Uolss!!! Jangan lupe tau saksikannye nanti..brand new punye ANTM ni. Yang korang tengok kat tv tu versi lapuk.. citer ni dah start dah 5 minggu lalu tapi aku terlewat plak nak bagitau kat korang..sorry!! Kat tv tak kuar lagi tapi kalau korang berminat nak tengok gak.... Gi carik kat You Tube jer..
Ok!! Slamat Menonton & Slamat Berangan Jadi Model.... Love Tyra. Eh!!Silap. Love Azrols

Ahaks!!

FOLLOWING THIS BLOG