....pabila kau merenung matanya..ku rebah jatuh ke bumi....

My photo
Setapak, Kuala Lumpur, Malaysia
I wish I could be your tear drops,for what more could any one ask for then to be conceived in your heart,born in your eyes, live on your cheeks,and die on your lips...

IT`S ME!!

Sunday, November 30, 2008

MeMoiRs WiTh ZaYriZ

Jeng!! Jeng!! Jeng!! 27 November 2008 adalah tarikh bersejarah bagi aku. Sebab ape?? Sebab akhirnya ketemu jua ngan artis pujaan *opssss ( artis kerrr??) aku, ZAYRIZ. He`s from JB & salah seorang teman paling TERBAIK penah aku kenal & aku hormati. I` m so lucky to have him as my friend. Dari JB turun ke KL kerana ada urusan penting. So aku lepak ngan Ryz kat Mid Valley.. Pusing- pusing dalam shopping mall tu. Hmm.. kalau korang perasan dalam blog aku yang lepas-lepas aku penah wish Ryz for the friendship.Yup!! Is true.. memang happy gile sambil *memetir antara satu sama lain & bergossip hangat. Banyak perkara yang kami bualkan...

Sebenarnya aku tak boleh nak citer panjang coz takut ada orang jeles *opsss. Kan Zayriz?? Kan? Kan? Kan?... Nanti ade artis lagi sorang tu sentapz plak!! *larikkkkkkkkkk

(sambil mata menjeling kat blog Ariel)

To Zayriz : mengenali U adalah sesuatu perkara paling bernilai dalam hidup i coz YES! U memang caring & wonderfull.. U banyak tolong i & salah seorang yang terbaik untuk i berkongsi segala cerita & masalah.. Notty dah tentu and funny.. Oww yer!! Kuat *memetir but me too!! huhuhu..

I harap persahabatan kita ni akan berkekalan.. I wish u good luck & all the best.... U kena maintain notty & caring.. Such A+ friends dalam hidup i.. Thank you so much for ur time for me. Really make my day... love u.. dear friend!!

Saturday, November 29, 2008

I BeLiEvE

I Believe...
That just because two people argue,
it doesn't mean they don't love each other.
And just because they don't argue,
it doesn't mean they do love each other
.

I Believe...
That we don't have to change friends if
we understand that friends change.

I Believe...
That no matter how good a friend is, they're going to hurt
you every once in a while and you must forgive them for that.

I Believe...That true friendship continues to grow, even over
the longest distance. Same goes for true love.

I Believe...
That you can do something in an instant
that will give you heartache for life.

I Believe...
That it's taking me a long time
to become the person I want to be.

I Believe..
That you should always leave loved ones with
loving words. It may be the last time you see them.

I Believe...
That you can keep going long after you think you can't.

I Believe...
That we are responsible for what
we do, no matter how we feel.

I Believe...
That either you control your attitude or it controls you.

I Believe...
That heroes are the people who do what has to be done
when it needs to be done, regardless of the consequences.

I Believe...
That money is a lousy way of keeping score.

I Believe...
That my best friend and I, can do anything, or nothing and have the best time.

I Believe...
That sometimes the people you expect to kick you
when you're down, will be the ones to help you get back up.

I Believe...
That sometimes when I'm angry I have the right to be angry, but that doesn't give me the right to be cruel.

I Believe...
That maturity has more to do with what types of experiences you've had and what you've learned from them and less to do
with how many birthdays you've celebrated.

I Believe...
That it isn't always enough, to be forgiven by others.
sometimes, you have to learn to forgive yourself.

I Believe..
That no matter how bad your heart is broken the world doesn't stop for your grief.

I Believe...
That our background and circumstances may have influenced who we are,
but, we are responsible for who we become.

I Believe...
That you shouldn't be so eager to find
out a secret. It could change your life Forever.

I Believe...
Two people can look at the exact same
thing and see something totally different.

I Believe...
That your life can be changed in a matter of
hours by people who don't even know you.

I Believe...
That even when you think you have no more to give, when
a friend cries out to you - you will find the strength to help.

I Believe...
That credentials on the wall do not make you a decent human being.

I Believe...
That the people you care about most in life are taken from you too soon.


'The happiest of people don't necessarily have the best of everything; they just make the most of everything

My FriEnDsHiP (mUsT rEaD)

Seperti yang korang tau, aku ni suke & gile berkawan. Tak kira sape mereka tu. Kawan biar beribu atau sampai tak bole kira pun takpe. Persahabatan ni la yang sentiasa buat aku sentiasa happy & sentiasa buat hari aku bercahaya.. Persahabatan bagiku penuh warna warni macam tulisan kat blog aku ni. Aku ramai kawan tak kira jauh dan dekat. and i`m so proud with myself & my friends.. Thank you so much guys!! Sayang kat korang sume...
Friendship. . . is you.. . . is love.. . . is shared.. . . is forgiving.. . . is understanding.. . . is shared secrets.. . . heals many hurts.. . . is not judgmental.. . . is shared laughter.. . . is slow and steady.. . . can be angry at times.. . . is dependable and true.. . . is more precious than silver or gold.. . . is meant to be savored like fine wine.. . . is not perfect, much like we are not perfect.. . . does not hold grudges or demand perfection.. . . makes all the wrong things in life, right somehow.. . . is meant to be gulped like lemonade on a hot summer day.. . . is always there, through times of trial, happy times and hard times.. . . just happens, but once discovered, needs to be tended like a beautiful garden.. . . is a road to be traveled slowly, remembering the sights and sounds.. . . is strength when you are too weak to notice its there.. . . is a cherished moment of mutual understanding.. . . reaches into your heart and grabs a firm hold.. . . is a refreshing rain on a hot day.. . . is sunshine through the clouds.. . . cannot be forced or induced.. . . is relaxed and comfortable.. . . is a shoulder to lean on.. . . is an ear to whine to.. . . gets better with age.. . . is shared tears.. . . is shared pain.. . . is shared joy.. . . is shared.. . . is love.. . . is you. yesss is you!!

Monday, November 24, 2008

PEMBERITAHUAN

DIKESEMPATAN INI, AKU AKAN BEREHAT SEKETIKA UNTUK UPDATEKAN BLOG AKU NI, UNTUK MEMBERI RUANG PADAKU BUAT SEMENTARA WAKTU DIATAS PERGINYA NENEK KESAYANGAN AKU PADA 22 NOVEMBER 2008(SABTU). KERANA PENYAKIT YANG DIHADAPI OLEH ARWAH (ASMA).. SEMOGA NENEK DITEMPATKAN DI TEMPAT ORANG-ORANG YANG SOLEH & DIRAHMATI ALLAH S.W.T... AMIN..

AdA BeRaNi?!

video

Ok!! Video ni aku download sendiri kat MySpace.. Malas aku nak cakap banyak.. Korang tengoklah sampai abis yer.. Aku da tak bole cakap dah.. bisu sekejap!!

Saturday, November 15, 2008

LiRiK MaTaHaRiKu - AgNeS MoNiCa

Tertutup sudah pintu, pintu hatiku yang pernah dibuka waktu, hanya untukmu kini kau pergi dari hidupku ku harus relakanmu walau aku tak mau * berjuta warna pelangi di dalam hati sejenak luluh bergeming menjauh pergi tak ada lagi cahaya suci semua nada beranjak, aku terdiam sepi ** dengarlah matahariku suara tangisanku ku bersedih karna panah cinta menusuk jantungku ucapkan matahariku puisi tentang hidupku tentangku yang tak mampu melakukan waktu repeat * dengarkanlah kau matahariku dengarlah matahariku suara tangisanku ku bersedih karna panah cinta menusuk jantungku

Thursday, November 13, 2008

Wednesday, November 12, 2008

LaGu KiTa - AiZaT

video

I like this song so much!! Every single perkataan yang sangat menarik yang tersirat & tersurat.. Dengar lagu ni buat aku tersenyum sorang!! *oppss. Bukan gile na? Choyy!!

My FiRsT ShiRtLeSS ShoOt

Ermm.. Buat mase ni takde perkara menarik yang aku nak kongsikan bersama kecuali this stupid photo.. Nothing special about it.. Just, untuk pengetahuan korang, seumur hidup aku tak penah amik gambar dinch berbaju!! Segan... Walaupun gi mandi-manda pun aku still pakai baju yang nipis sikit.... Huhuhuhu!! Tapi peliks, main berani plak berbogel abis!! *oppss!! So, ni gambar pertama aku tak berbaju.. Itu pun samar-samar jah!! hahaha
p/s : kecuali skali jer x berbaju coz buat show menari dulu.. huhuhuhu

Sunday, November 9, 2008

HoW Do I LoOk??










At Last!! Berjaya jugak aku menggemukkan badan lagi.. Ini pun rase nak tambah lagi berat badan aku tapi tak lah jadi over weight sangat!! buat mase ni taknak kurus coz mak aku cakap aku nampak sakit..Ya kah?? Entah!! And guys!! What do you think?? Adakah patut aku tambah lagi berat aku atau sudah mencukupi?? Kalau aku pikirkan bebetol nak tambahkan lagi berat aku, dah sah aku gak yang merana nanti kan?? This all pictures of me aku baru je amik semalam. Dan aku rase......oklah.. Harap2 dengan berat terbaru lagi ni lakulah aku ni yerk?? *Opss!! Oh yer.. new hair cut too!! daaa..

Thursday, November 6, 2008

AuStRaLiA`s GoT TaLeNt 2008 - MiSs MaN

video

Ha!! Hakak-hakak Aussie join Australia`s Got Talent 2008. Korang tengoklah sendiri.. Pecah lobang atau pun tidakkk!!

AmEriCa`s GoT TaLeNt 2008 - DeRriC

video

Jom kita tengok hakak-hakak tiru gaya Brittney Spears.. Layann..

Wednesday, November 5, 2008

BuRn ThE FLoOr 2007

Flamenco, Rhumba,Salsa, Mambo, Paso Doble, Samba & banyak lagi adalah seni tarian yang agak popular dan sukar untuk ditarikan kalau tak kena gaya.. Tapi aku suka sangat menonton aksi2 tarian ni sejak kecik lagi sampai skang ni...

Memandangkan tarian ini makin terkenal, jadi usaha untuk menkomersilkannya pun dah banyak di buat contohnye mengadakan konsert tarian ini. Kalau korang berminat ngan konsert tarian genre ini, korang bole lah ke mana2 kedai cd berdekatan & ask them for BURN ON THE FLOOR. Ada 2 cd satu tahun 1999 kalau tak silap dan satu lagi versi last year 2007. Rugi kalau tak beli cd ni sebab korang akan melepas untuk menyaksikan penari2 terkenal dunia berkumpul mempamerkan aksi & kebolehan masing-masing. Phewww!! Nasib baik aku ade kedua-dua cd ni. Nak pinjam tak?? Verangan kan?!! No way....


So,aku dah carikan 2 clip untuk korang saksikan kehebatan dorang ni... Then, mulakan angan anda....

BuRn ThE FLoOr 2007 pt1

video

BuRn ThE FLoOr 2007 pt2

video

MoTiF??

Hanjeng!!!! Ayo!! Aku baru nak postkan kat sini lagu Agnes Monica berjudul Matahariku. Then, tetibe jah!! Dinch boley upload... Motif apakah ittiew Uolss!! Adakah sebab aku disumpah kerana tidak memberikan nombor tepon kepada seorang peminat misteri ittiew?!!
Siapakah gerangan ED ittiew?? Hey ED.. U sumpah i kah?? Atau blogspot nih ader probs..
Whatever.. Aku akan cube upload lagi nanti.. And to u my sweet mistery fans...
Yes..i love boys but i love "ME" more!!

Tuesday, November 4, 2008

AnToO FiGhTeR - AmUkAn DrAkULaT

video

Percaye tak yang filem ni buatan Malaysia?? ANTOO FIGHER - Amukan Drakulat yang akan menemui korang pada 27 November ni. Ada teman yang bagitau aku so dia mintak tolong aku untuk promote citer ni coz dia pun ade belakon same walaupun sekejap!! Motif?? Filem ni ala-ala Ghostbusters lekkk!! Tak koser..

So, aku pun tengoklah trailer filem ni kejap & not bad gak lah walaupun aku taklah minat nak tengok citer melayu ni.. Sinopsisnye tak dapek la den nak bagitau nanti tak mengejut pulek! Kesan khas yang digunakan pun boleh tahan jugalah ala-ala Hollywood gitiew siap ade naga, power, & macam-macam ada.. Korang pun bole saksikan bagaimana KL Tower tu terbakar alkaedahnya..

Pelakon2 terdiri daripada Awie, Harun Salim Bachik, Nasrizal Ngasri & ramai lagilah.. Costume yang dowang ni pakai, perghhhhh bole pakai untuk HOLLOWEEN PARTY tahun depan. Jadi para peminat filem Malaysia diluar sana nantikan kemunculanNya filem ini dipawagam berdekatan rumah anda..FILEM KITA WAJAH KITA Yang adoooo gitiew!! Bye!!

Monday, November 3, 2008

BuLaN KLiP ViDeO

Wahhh!! Kawan aku tanye.. "Kenape banyak masukkan video clip'? Hiss!! Kang aku tampar pulak kawan aku sekoq nih.. Blog haku..suka ati aku lah!!!
Memandangkan sebagai DIVA CLIPS untuk bulan nih , biarlah aku bagi tau korang sumer yang kat luar sana tu alasan ala-ala artis gitiew..
Setiap lagu bagi aku mempunyai lirik, bahasa, cerita atau pemberitahuan yang indah dimana dengan cara dinyanyikan maka cerita itu tak lah bosan macam idup aku nih. Tambahan pula kalau disertakan ngan video klipkan lagi bagus..taklah bosan dengar lagu jer. At least, boleh gak korang verangan & teringat kisah2 sejarah lama korang ittieww!! kan?!! Ape lagi? Feeling la tieww...

BaCk 2 BaCk WiTh FeMiNiN lalala

Alkisahnye, memandangkan aku ni takde keje lain & aktiviti berfaedah yang boleh dilakukan kat umah ni, jadi aku amik keputusan untuk merajinkan diri aku mengemaskinikan balik pc aku yang dah pun tunggang-langgang dek kerana kejahatan aku mendownload pelbagai video lucah dari laman web yang diharamkan. Terpaksalah aku mendelete semua kitab-kitab lucah aku tu tetapi haruslah dihantar ke penapisan video iaitu aku sendiri untuk memilih video mana yang harus tinggal untuk meneruskan perjuangannye dalam pc aku & video mana yang patut aku halau kluar dari pc aku nih..
"Percaya pada diri dengan harapan dan keyakinan..ooo" (nyanyi lagu AF jap!!sambil mendelete)

Tengah dok sibuk mendelete nih, aku terjumpelah koleksi DIVA-DIVA arbok yang satu ketika dulu memang terkenal kat negara kita. Diva Arbok yang aku maksudkan ialah kumpulan FEMININ. Almaklumlah hadek-hadek pada zaman kegemilangan Feminin dulu termasuklah aku yang hauzz gitiew memang tak lekang ni verangan nak jadi FEMININ (Feminin kah?) Group ni juga pada satu ketika dulu menjadi ikon remaja Malaysia. Kalau korang peratikan bebaik dari hujung rambut sampailah hujung kaki, berfesyen segala sumernye tu dah come back kan?!! Motif?? Biaselah fesyen kan selalu berulang-ulang cume upgradekan sikit jah!! So, aku pilih lagu mereka yg aku rase meletop untuk aku letak dalam nih coz the rest aku nak buang jah!!
Uolss!! Bangun dari tempat duduk anda skarang,pergi amik wig atau apepun segala.. Lentikkan jari anda.. Menyanyi & menari bersama Feminin. Enjoyy!! (manalah satu hari nanti kuar piula group FEMINYAH!! kui!kui!kui!)

UnTuKmU - FeMiNiN

video

KiNi - FeMiNiN

video

RiNdU - FeMiNiN

video

SeNdiRi - FeMiNiN

video

DuNiA KiTa - FeMiNiN

video

Sunday, November 2, 2008

ChA ChA SLiDe - SoCa GiRLz

video

I LuVvV To Dance. Love it so much then SEX. Lalalaala. Kalau aku stress menarilah satu2 ubat paling mujarab. Lagipun aku penah gak jadi dancer walaupun sekejap. Well, clip yang seterusnye memang best. Korang pernah dengar tak, CHA CHA SLIDE?? Sejenis tarian yang routine yang dilakukan sangatlah simple & senang. Skarang ni very the popularlah jugek.. Cara menari cha-cha slide ni mudah jer. Korang kena ikut cakap penyanyi utamanya. Aku pun tau nak menari mcm tu..Nak aku ajarkan pun bole, just emailkan jer kat aku yer. Sebenarnya DJ CASPER yang startkan cha-cha slide ni. Well, ape tunggu lagi? Get your ass out now!! And dance... Have fun....!!

CaRiKLaH AkU!! 0.41

video

Cariklah aku!! Motif?? Adelah sowang dua antar email kat aku bertanyakan siapakah gerangan DIVA ini?? Wah!! Larikkk.. Dalam email tu, mereka ade meminta aku bergerak?? Ape?? Suruh aku bergerak yer.. sebab bosan tengok photo aku yang bersepah tu.. So, untuk tidak menghampakan peminat aku..lalalalalalala,(very the verangan nih) aku tepekkan clip nih. Ini mase ade kejohanan futsal kat kawasan umah & abang2 yg korang nampak dlm clip ni adalah mat2 rempit yg aku kawan sejak aku budak lagi. Yang bagusnye mereka tak pernah kacau @ ganggu aku..Malah dowang nilah yang baik ngan aku. Tapi aku bukan Bohsia dowang yer.!! Pecah lobang plak dengar suare aku..lalalalala. So, cariklah aku?!!

p/s ; happy sgt dpt jumpe Aril face to face akhirnya..Thanks Aril..lalalalalala

ThAnK YoU DeAr..

" U.... thank you so much kerana sudi memaafkan i.. Thank you so much for memahami i.. I janji to myself i takkan buat lagi perkara2 bodoh tu.. Terima kasih kerana bagi i peluang.. thanks again for everything dear... FRIENDS!! "
I`m always sayang both of you... sampai mati..

HaNyA NyAnYiAn DaLaM SePi - ChRiS VaDhAm

video

This is one of my fav too!! HANYA NYANYIAN DALAM SEPI dinyanyikan oleh Chris Vadham. Tapi yang nyanyikan lagu dalam clip ni bukan dia yer.. Orang lain sambil petik gitar..dan orang itu adalah rahsia..!! Aku nak korang dengar lagu ni baik2. Maksud aku lirik lagu ni.. Aku suke sangat...dan aku harap suara ni jelas & dapat didengar. Enjoy!! dan iye.. "anggaplah diriku sepotong mimpi" Aku harap korang suke lagu ni..

http://www.youtube.com/user/azrol28

http://www.youtube.com/watch?v=OrMzTFo7qyA

Saturday, November 1, 2008

PLeAsE FoRgiVe Me!!

Aku tak tau nak ceritakan bagaimana?! Tapi yang pastinya ini semua salah aku!! Aku yang mulakan segalanya.. Aku yang bodoh. Aku juga yang terlebih emo. Inilah kesalahan aku paling besar pernah aku buat. Dan paling keji pernah aku lakukan. Aku hentam & luahkan segalanya tanpa usul periksa. Aku tunding jariku pada orang yang tak bersalah. Aku?!! Menyalahkan dia. Insan yang aku kenal yang banyak tolong aku selama ni. Insan yang banyak memberi sokongan padaku. Insan yang banyak mengajar aku erti tingginya nilai persahabatan. Insan yang aku sangat-sangat aku hormati. Malah aku sendiri sanggup berkorban atau mati kerana dia...

Kenapa aku buat begini?? Kenapa aku terlalu biadap padanya? Kenapa aku terlalu melampaui batas sehinggakan aku marahkan dia tanpa aku sedar yang dia tidak pernah berbuat salah pada aku? Kenapa aku terlalu emosi tanpa berfikir dengan baik sehinggakan aku rasa sekarang ni akulah yang bersalah?!.. Iya.. aku yang bersalah.. Aku yang bodoh.. Aku juga yang patut terima semua ini.. Biarlah Tuhan menghukum aku kerana kesalahan besarku. Kerana tak punya hormat pada insan yang selama ini banyak membentukku.. Biarlah aku dihukum kerana alasan bodohku yang aku sendiri fikir tidak masuk akal.. Ingin saja aku hukumkan diri ini kerana kebodohan aku.

Ya Tuhan.. Kenapa ya?! Kenapa aku harus digelar sahabat sedangkan aku ini adalah sahabat yang teruk & tak bersyukur. Kerana KAU telah memberikan aku anugerah tidak ternilai dengan memberikan aku sahabat yang istimewa,yang dihormati,yang tulus,yang kuat memberikan aku hidup yang indah. Tetapi aku calarkan ia dengan perasaan aku yang terlalu emosi & alasan aku yang tidak masuk akal.. Cemburu!! cemburu pada sahabat diatas kebaikkan & penghormatannya padaku.

Bodohkan aku?!! Iya.. aku memang bodoh.. sangat-sangat bodoh!! Dan kini aku sendiri sedang menghukum & menyumpah diriku kerana kebodohan aku. Jangan sesiapa yang menghalang kerana aku berhak menerimanya.. Kalian juga boleh menghukum aku. Hukumlah aku sekeras-kerasnya..

Mengapa aku perlu cemburu?! Cemburu kerana mereka gembira atau kerana mereka riang bersama teman2 mereka. Aku cemburukan teman2 mereka kerana mereka punya masa untuk luangkan bersama, sedangkan aku di sini jauh hanya melihat & mendengar kegembiraan itu. Selama ini, aku selalu gembira apabila aku mempunyai teman2 yang baru aku kenali kerana itulah aku.. Aku sukakan & sayangkan persahabatan. Tidak kira siapa, dimana atau keadaan sekalipun. Aku selalu bersyukur punye ramai sahabat yang sentiasa berada disekelilingku tidak kira tua atau muda. Dan setiap hari aku sentiasa senyum sendirian mencemburui diri sendiri kerana punya sahabat yang ramai. Indahnya hidupku kerana aku kaya sahabat. Kerana kalian hidupku sentiasa bercahaya & penuh warna. Walaupun dalam aku keadaan gembira atau sedih, kalian tetap bersamaku. Betapa kuatnya sokongan kalian padaku & betapa sabarnya kalian melayan karenahku.. Dan sahabatku sungguh istimewa...

Tapi, segalanya seperti gelap bila aku yang memulakan bicara.. Iya.. kerana aku.. menyalahkan dia kerana berjauhan dariku. Menyalahkan dia kerana bergembira bersama-sama temannya. Sedangkan aku disini.. Apa ini semua?!! Kenapa aku begini?? Apa salah dia? Dia tidak bersalah!!.... Sedangkan segalanya bermula dengan baik & elok sekali tetapi aku marahkan dia kerana ini?!! Kerana aku cemburu!! Kerana aku jauh!! Kerana melihat mereka gembira!! Bodohkan?!!

Tidak lena tidurku dibuatnya tapi biarlah.. biar aku tak lena.. biar aku tak tidur.. kerana aku sedang menghukum diri. Akan aku duduk dihadapan PC ini sehingga bila2. Sehingga dia bangun. Untuk aku pohon maaf padanya.. andai aku dekat padanya, akan aku cium kakinya & akan aku minta dia hukum aku kerana tidak bersyukur diatas segala pengorbanan & kebaikkannya. Aku tahu kalian pasti cemburu kerana aku mempunyai sahabat seperti mereka. Percayalah andainya kalian diberikan peluang bersahabat dengan insan yang aku maksudkan ini, jangan sesekali melukakan perasaannya & melakukan perkara-perkara bodoh seperti yang aku lakukan. Bukan mudah untuk mencari insan istimewa seperti mereka pada sekarang ini.. Bukan mudah!! Cuma aku yang bodoh!!!

"U.. i minta maaf.. minta maaf diatas kebodohan & sikap biadap pada u.. I yang salah.. i yang tak bersyukur.. Hukumlah i kerana kesalahan i.. Kalau nak i mengadap pada u, i sanggup.. Plzz.. Maafkanlah i .... U lah sahabat i yang i hormat.. in fact, i love u like my brother.. I dah pernah kehilangan adik.. Tapi taknak ada kehilangan lagi kerana sikap bodoh i.. Both of u is my adik & i will always love u no matter what.. Both of u are my angel, my breath, my soul & my heaven..
Please forgive me....




FOLLOWING THIS BLOG