....pabila kau merenung matanya..ku rebah jatuh ke bumi....

My photo
Setapak, Kuala Lumpur, Malaysia
I wish I could be your tear drops,for what more could any one ask for then to be conceived in your heart,born in your eyes, live on your cheeks,and die on your lips...

IT`S ME!!

Monday, January 18, 2010

MeEn Ga ELLi NeSeEk (WhO FoRgOt YoU) By NaNcY AjRaM

Sunday, January 17, 2010

NaNcY AjRaM


Nationality: Lebanese
Place of Birth: Lebanon
Date of Birth: 16th of May, 1983
Parents: Nabil and Rimonda Ajram
Zodiac: Taurus
Height: 168cm
Weight: 50kg
Hair color: Brown / Red
Eyes: Blue
Education: Radio - TV

Nancy's Favorite

Hobbies: Cooking & swimming
Places to be: Italy & Turkey
Song: Nadeyt (Abass Ibrahim)
Singer: Fadel Chaker
Movie: Khali balak min Zouzou
Actor: Majida & Julia Roberts
Color: Blue
Food: Loubieh w riz
Book: Savoir vivre
Pet: Puppy
Candy: Cote d'or
Drink: Avocado juice
Season: Spring
Perfume: Poison (Christian Dior)
Possession: My home
What does she hate? Lying
What does she like? Liberty
Cartoon as a child: Tom & Jerry
Person to work with: Gigi Lamara
Aspect of her personality: Sense of humor
Childhood memory: Answering the history
teacher with a song
Person she most admires: Her mother
What makes her laugh? Imitating me
What makes her cry: When someone needs something and can't have it
What does she like in men?: Smart, generous, strong willed
What does she hate in men?: Penny pinching, weak willed
First thing she notices in a man: Shoes and watch

EhSaS JdEeD ( A NeW FeELiNg) By NaNcY AjRaM



I`m A BIG FANS of Top Lebanese singer Nancy Ajram..
I LOVE U Nancy!!

Friday, January 15, 2010

EnTa EiH (WhAt ArE YoU) By NaNcY AjRaM (WiTh Lyric & Translate)



Enta eih mesh kfaya aalaik
what are you (how cruel are you) Is it not enough
Tegrahni haram aalaik enta eeih
That you hurt me? Have pity. How cruel are you?
Enta laih dimooai habeebi tehoun aalaik
Why my love, is it so easy for you to bring me to tears
Tab w laih ana radya enak tegrahni w roohi feek
And why do I accept that you hurt me when my soul is part of you
Tab w laih yaani eih radya beaazabi bain edaik
And why am I accepting this torment at your hands?
(x2)

Law kan da hob ya waili mino
If this is love, my misery is from it
W law kan da zanbi matoub aano
And if I am to blame, I cannot say never again
Law kan naseebi aaeesh fey gerah
And if it is my lot to live in torment
Hayaeesh fey gerah
I shall live in torment
(x2)

Mesh haram mesh haram enak tekhdaani fey hobi leek
Have you no pity? Have you no shame that you cheat me knowing the love I have for you
Mesh haram elgharam wel seneen hayati w 3ashi eleek
Is it not a shame, the passion and the years and longing that I am living for you?
Daa awam wala kan leaaba fey hayatak yetdaweek
Was the love lost completely? Or has it been a game
Daa awam el hanan w hodni albi w amali feek
Was the love and tenderness and my heart and faith in you all lost?
(x2)

Law kan da hob ya waili mino
If this is love, my misery is from it
W law kan da zanbi matoub aano
And if I am to blame, I cannot say never again
Law kan naseebi aaeesh fey gerah
And if it is my lot to live in torment
Hayaeesh fey gerah
I shall live in torment
(x5)

100 TrUtH .... BoUt Me


LAST:

1. Last beverage = RIBENA SPARKLING BOTTLE
2. Last phone call = MY MAK
3. Last text message = ENCU/MAK USU(MY FAV. AUNTY)
4. Last song you listened = COBA BY FAIZAL TAHIR
5. Last time you cried = LATELY TILL NOW

HAVE YOU EVER:

6. Dated someone twice = NEVER
7. Been cheated on = NEVER
8. Kissed someone & regretted it = YEAH
9. Lost someone special = ABSOLUTELY YES
10. Been depressed = YES.. VERY
11. Been drunk and threw up = YES

LIST THREE FAVORITE COLORS:

12. -BLUE
13. -BLAC
K
14. -RED

LAST YEAR (2009) HAVE YOU:

15. Made new friends = YES
16. Fallen out of love = NO IDEA
17. Laughed until you cried = YES
18. Met someone who changed you = ABSOLUTELY YES
19. Found out who your true friends were = YESSSS
20. Found out someone was talking about you? = YEAHH
21. Kissed someone on your friends list? NOO
22. How many people on your friends list do you know in real life?= 70%
23. How many kids do you want to have? = NO
24. Do you have any pets ? = NOP
25. Do you want to change your name? NOP!! I LIKE MY NAME
26. What did you do for your last birthday? BIRTHDAY GIFT & VISITS FROM MY BELOVED BFF
27. What time did you wake up today? + CAN`T REMEMBER..
28. What were you doing at midnight last night? = MY ROOM ALONE
29. Name something you CANNOT wait for?= WAITING FOR MY SPECIAL BFF
30. Last time you saw your Mother? = LAST 5 MINUTES JUZ NOW
31. What is one thing you wish you could change about your life? = GET A RIGHT JOB & TURN BACK THE TIME BEFORE X`MAS LAST YEAR
32. What are you listening to right now? = MAAFKANLAH BY KD
33. Have you ever talked to a person named Tom? = YEAH.. TOMBOY
34. What's getting on your nerves right now? HURMM... PERSONAL
35. Most visited webpage? =FACEBOOK
36. Whats your real name? =MOHD AZROL
37. Nicknames ? = AZROL/NOBY/JIBONG/LORZA
38. Relationship Status = SINGLE WITH TROUBLE IN LIFE
39. Zodiac sign = PISCES THE DREAMERS
40. Male or female or trans gendered? = MALE
41. Primary school = SRKGS
42. High School = SMKGS
43. College = NONE
44. Hair colour = BLACK
45. Long or short = SHORT
46: Height = 165
47. Do you have a crush on someone? = YEAH.. WAS....
48: What do you like about yourself? AT THIS MOMENT NOT REALLY
49. Piercings = WHEN I WAS 21(2001)
50. Tattoos = NEVER
51. Righty or lefty = RIGHT

FIRSTS :

52. First surgery = WHEN I WAS 5..
53. First piercing = ONCE WHEN I WAS 21 YEARS OLD
54. First best friend = IZUDDIN
55. First vacation= THAILAND
56. First crush = FARID

RIGHT NOW

59. Eating = ON DIET & NOT IN MOOD
60. Drinking = LAST 3 WEEKS
61. I'm about to = CRY... I`M NOT IN A GOOD MOOD RIGHT NOW.. I`M VERY SAD
62. Listening to = WHATEVER..
63. Waiting on = SOMEONE SPECIALS IN MY FRIENDS LIST TO FORGIVE & ACCEPT ME BACK

YOUR FUTURE :

64. Want kids? = NOP
65. Get married? = NEVER
66. Careers in mind? = HURMM

WHICH IS BETTER WITH THE OPPOSITE SEX? :

67. Lips or eyes = EYES..
68. Hugs or kisses = HUGS & KISSES
69. Shorter or taller= TALLER THAN ME
71. Romantic or spontaneous = -ROMANTIC,NAUGHTY,SMART & SWEET
72. Nice stomach or nice arms = I DONT MIND
73. Sensitive or loud = BOTH
74. Hook-up or relationship = RELATIONSHIP
75. Trouble maker or hesitant = ERKKK.. I THINK I`M A TROUBLE MAKER...

HAVE YOU EVER :

76. Kissed a stranger = YESSSS
77. Drank hard liquor = YES
78. Lost glasses/contacts = YESSSS
79. Sex on first date = NO WAYYYYY
80. Broken someone's heart = YEAHHH . 3 WEEKS AGO
81. Had your own heart broken = HURMMM..GULP~
82. Been arrested = NEVER
83. Turned someone down = YESS LAST 3 WEEKS
84. Cried when someone died = YEAHH
85. Liked a friend that is a girl? DEPENDS

DO YOU BELIEVE IN:

86. Yourself = YES
87. Miracles = YEAHH
88. Love at first sight = YES
89. Heaven = YES
90. Santa Clause = FUNNY
91. Kiss on the first date = MEBBE
92. Angels = YES

ANSWER TRUTHFULLY:

93. Is there one person you want to be with right now? YES...BUT
94. Had more than one boyfriend/girlfriend at one time? = NEVER..I`M VERY LOYAL
95. Did you sing today? NOT IN THE MOOD
97. If you could go back in time, how far would you go? TOLD U JUST NOW
98. If you could pick a day from last year and re-live it, what would it be? NO IDEA.. BUT
99. Are you afraid of falling in love? = STILL WAITING BUT..
100. Posting this as 100 truths? DON`T WORRY EVERYTHING IS TRUTH NOTHING BUT THE TRUTH

JaUh KaU PeRgi By CaRaMeL

video
Just layan this song please..
Thank You

Wednesday, January 6, 2010

CuBe HiBuRkAn HaTi...














Salam semua.. seperti yang korang tou pada post aku yang lepas, mengenai problem aku ngan BFF aku tu & bagaimana aku berusaha untuk selamatkan persahabatan kami.. Dah 11 hari dah perkara ni terjadi dan aku masih gak bertemu ngan jalan buntu.. Sia-sia & membazir air mata untuk menangis lagi.. Tapi aku masih lagi belum putus berdoa agar dapat kembalikan persahabatan kami..

Dalam aku dilanda & melayani kesedihan ni, BFF aku yang laen Lisza,Izzy & Chelly cube untuk memujuk aku semalam untuk kuar bersama mereka semata-mata untuk hiburkan hati aku.. "Thanks guys.. kerana tak letih nak melayan karenah aku ni.. terima kasih kerana sudi hiburkan hati aku walaupun aku dalam keadaan ini.. Weols gi makan-makan jap & ronda-ronda KL.. Paling best sebab ada si Chelly... sebabnye dah berbulan gak aku tak jumpe dan lepak ngan dia.. Dia jugaklah jadi orang paling bz memujuk dan tenangkan aku.. macam-macam yang cube di buatnye..

" THANKS CHELLY!! AKU SAYANG KO SANGAT!!

Lepas tu, weols amik keputusan nak overnite kat uma Lisza.. Kat uma Lisza macam-macam aktiviti weols buat.. dari main terup (walaupun aku bute terup) berbual panjang sampailah dah takde aktiviti ape yang nak kami buat...
Tapi aku masih gak dalam keadaan diulit sedih tu.. Bagai dah takde keje lain nak buataku main la snappy-snappy gamba.. berangan jap.. yelah mane la tou bole reda sikit jiwa ni.. Nasib baik chelly bawak Lappy dia... bole gak tross upload dalam FB.. Lisza pulak tanak join weols pose sebab alasannye...
DIA TAK PAKAI MAKE UP!! TAKOWT MUKE PECAH LOBANG KATENYERRRRR*

So, nilah hasil gamba-gamba yang entah ape-apelah aku buat ni.. then adalah editkan memane gambar-gambar yang hauk tuh.. *tetibe teringat kat Zayriz yang penah ajar aku segala bende psal bab edit-mengedit ni.. tapi tak tou lah jadi ke atau tak aku buat.. huhuhu.

Sedikit sebanyak aku berase tenang jap.. thanks to my BFF yang gegile ni kerana cube luangkan mase dorang untuk melayan aku..
" Maafkan aku yek kalo aku banyak menyusahkan korang.. aku takkan lupekan segala pertolongan korang.. sayang semua!! : )

Monday, January 4, 2010

PLeAsE FoRgiVe Me ZaYriZ !!! ; (


Mungkin korang tertanya-tanya siapa gerangan 2 jejaka ini kan?? Dan mungkin juga korang tertanya mengapa post aku kali ini mengenai 2 lelaki ini.. Pada mereka yang sudah lama mengikuti blog aku mebbe korang kenal wajah ini kerana aku penah ceritakan mengenai mereka di post-post aku yang dulu..

Biar aku kenalkan sekali lagi pada korang, yang kiri Ariel & yang kanan Zayriz.

Kedua-dua mereka sangat istimewa bagiku kerana persahabatan kami terjalin dalam internet. Di website TAGGED. Sudah setahun lebih aku mengenali & berkawan rapat dengan mereka ni. Perjumpaan sesama kami menjadikan kami bertambah erat.. Aku sangat -sangat menghargai persahabatan ini & sangat gembira dengan kehadiran mereka.. Malah aku menyayangi mereka seperti saudara kandungku sendiri..
Kami kerap ber sms, chat dan kadang-kadang apabila mereka ada kelapangan mereka akan turun ke KL & bermalam dirumahku. Emak & Abah pun gembira dengan kehadiran mereka dan menggap mereka seperti anak sendiri..
Oh ye..Lupe plak aku nak bagi tou korang asal mereka.. Ariel dari Negeri Sembilan manakala Zayriz dari Johor..
Berita baiknya Ariel akan melanjutkan pelajarannya di UiTM Shah Alam. So, nampak gayanye mudah la untuk kami bertemu & luangkan masa.. Tak sabar aku!!

Dan mengenai Zayriz pula.... agak sukar sebenarnya untuk aku teruskan kata-kata.. Tika aku menaip post ni hati aku sebak sangat.. Semuanya gara-gara aku yang panas baran & marah membabi buta. Kami bergaduh besar.. mengenai sesuatu yang aku tak bole ceritakan disini..terlalu peribadi.. Yang pastinya salah paham kami semuanya dari aku... Disebabkan marah yang teramat sangat.. aku mengeluarkan kata-kata yang tak sepatutnya--Kata-kata yang mencalar persahabatan kami..dan akhirnya.. ape yang aku takutkan telah pun berlaku..

Aku tahu Zayriz sangat marah atau merajuk atau pun terasa hati ngan aku. Sudah puas aku meminta maaf padanya.. Namun takde hasil..Dia lebih mendiamkan diri dari menjawab sms,email atau apa-ape je dari aku. Dan aku terasa seolah-olah dia sangat bencikan aku!! : (
Aku tak bermaksud nak lukakan hati dia.. Aku tak bermaksud pun ngan kata-kata aku.. Aku tau aku yang salah.. dan aku yang patut dihukum..
" Ya Allah..Kau berikanlah aku petunjuk..lembutkanlah hati Zayriz untuk menerima maaf aku ni..Kau ampunkanlah segala kesalahan aku yang tak sepatutnya aku buat padanya... Amin~
Puas dah aku carik jalan supaya dia terima persahabatan kami ini kembali.. Berderai air mata aku setiap hari mengenangkan persahabatan kami yang sudah tiada.. bertapa pentingnya Zayriz & Ariel dalam hidup aku. Kerana merekalah banyak perubahan & juga aku banyak belajar perkara-perkara baru terutamanya erti sebuah persahabatan..

" Ryz.. i know how rude i am to u.. I tou i tak sepatutnya biadap & berkelakuan melampaui batas terhadap u.. I terlalu banyak susahkan u..& u banyak korbankan mase,tenaga & lain-lain untuk i dan juga untuk persahabatan kita..
U.. ampunkanlah i dari hujung rambut sampai ke hujung kaki.. I tau dan sedar betapa berdosa & salahnya i pada u.. but plzz u.. berikanlah i peluang untuk memperbetulkan kesilapan i & untuk menyelamatkan persahabatan kita.. I merayu pada u untuk berikan i peluang.. dan i janji i takkan sia-siakan persahabatan kita..... : (


Sunday, January 3, 2010

NeW YeAr Di HaRd RoCk HoTeL PeNaNg

Pada hari Khamis 31 Disember 2009, sedang nyenyak aku tido tetibe je BFF aku si Lisza call.. Ada kejutan katenye..Rerupenye dia ajak aku gi celebrate tahun baru kiteorang ngan kawan-kawan kami yang laen di Penang.. Hard Rock Hotel. Aku ape lagi, terus je bangun dari tido & ngemas barang-barang aku.. Tetibe aku teringat BFF aku lagi sorang si Izzy. Alih-alih Lisza cakap si Izzy gi ikut bebudak yang laen gi ngantar rombongan nikah ke Kelantan. Makan hati si Izzy bile dapat tau kami akan ke Penang!! * terdengar suara Izzy meraung kat dalam van.. hahahaha..
Sebenarnya mengikut perancangan, kami sebenarnya nak celebrate Tahun Baru kami di JB, tapi disebabkan ade masalah teknikal yang tak dapat dielakkan, so.. Penanglah jadi pilihan..
Dari KL bertolak ke Penang pukul 1pm dan kami sampai sane lebih kurang 6pm, almaklumlah bawak slow..
Sampai kat sane geng weols yang lain, MIN,FARIZ,WAN,SUNAR & yang laen-laen dah tunggu weolss.. Haiiyooooo!! tempat dia meriah uolss!! Tengok ajelah gamba-gamba nih...
Kalao nak nengok selebihnya, pastikan korang kawan aku dalam FB ye... daa~

FOLLOWING THIS BLOG