....pabila kau merenung matanya..ku rebah jatuh ke bumi....

My photo
Setapak, Kuala Lumpur, Malaysia
I wish I could be your tear drops,for what more could any one ask for then to be conceived in your heart,born in your eyes, live on your cheeks,and die on your lips...

IT`S ME!!

Thursday, April 2, 2009

KiSaH SpA Q...


Hurmm... Rasenya sudah hampir seminggu drama bersiri Spa Q 2 ni melabuhkan tirainye. Sejak mendapat sambutan yang menggalakkan tahun lepas dengan Spa Q 1, drama ini ini terus menjadi sebutan peminat drama melayu tanah air. Hebat sangat ke Spa Q ni??!!


Maaf!! Aku tak pernah menonton drama ini dari mula Spa Q 1 last year & Spa Q 2 ni. Tetapi akhirnya aku mengalah juga meringankan diri untuk menonton Spa Q 2 walaupun aku tak tau hujung pangkal cite ni, dan setahu aku, bole dibilang dengan jari berapa kali aku tonton cite ni..


Mesti korang terpikirkan nape plak aku postkan psal drama Spa Q ni?? Bebaru ni bile aku terjah Facebook aku, tertarik la aku ngan komen2 peminat cite ni dalam profile Jasmin Hamid. Kebetulan plak aku pun salah seorang peminat/friends dalam profile kakak kita ni.. Nak dijadikan cite, begitu banyaklah komen2 dan juge perbincangan kecil para peminat Spa Q yang tidak berpuas hati ngan ending drama meletop tu, seolah-olah tergantung dan macam ade sambungan jah!! (korang tunggulah tahun depan, itupun kalau dowang sambung) Uolls kenalah contact Kak Rina Khan suruh dia buntangkan mata & perah otak dia untuk carik idea.. Itupun kalau korang comolot ngan dia tuh!!

Aku tertarik dengan perbincangan kecil sehingga aku pun tak sedar aku ikut nyampuk menaip segala bagai psal drama tu.. *tetibe jah kan? walhal tengok pun sekangkang hanjeng!!..

Tapi melalui perbincangan dowang ni aku pun rase setuju bebenar dan aku pun ade pendapat aku sendiri kenapa drama paling meletop kat muka bumi ni patut disambung lagi!! *gulpp!! ( terbayang seolah-olah Zayriz berkata kat aku... kannnnnn???) *matila statement.

Ada banyak persoalan yang bermain dipikiran aku dan juge gundik2 drama ni.. Nasib baik episod terakhir aku sempat tengok. Thank God abis gak cite nih!! *ngee~

Teringat dimana babak si Norell ngan lipstick jalangnye(statement carutz Zayriz) tengah tersenyum puas hati bila dapat tahu si Datin Sofiera aka Leha aka aku (gulpp! lagik) kantoi dek abang-abang polis gara-gara sindiket penipuan terbesar & tetibe jah.. pelacuran antarabangsa. kelazzzzzzzz ko Leha!! Mak tabik pada diri sendiri. *Larikkkkkk. Then, kowang perasan tak mase Norell duduk kat sofa ngan muke bangga sambil idung kembang kempis seolah-olah ade sumthing yang dia sembunyikan. Err.. pada pendapat aku, aku rase Norell ni la mastermind kowtt.. Entah2 dalam dediam dia yang songlap duit tu.. Dulu kat Spa Q 1 pun dia buat perangai gak tapi kali ni dia lebih otai..;

Babak Kak Leha kita tu si Datin Sofiera mase dia peluk anak dia Melissa yang bercelak same mcm mak dia tu.. Mak borek anak rintik lah yer tak?? Korang perasan tak mase dia peluk anak dia tu, tetibe jah sempat pose jeling mata ke kanan macam ade sumthing gak dia sembunyikan atau macam ade perasaan dinchhh hoi puas hati with somebody. Seolah-olah dia berkata dalam hati "Nanti ko hanjeng..mak lepas nanti mak caraz muke ko ngan tumit runcing mak,:!!

Si Julia tu, takkan dah bunting anak Dafi terus je balik kampung?? Bole ke dia survive tanpa suami?? Dia ingat dia Madonna ke?? Kann?? Dah tentu dia bukan bodoh yer tak?? Manalah tau kalau betol ade kesinambungan drama ni, dia bole gak balas dendam lara dia untuk tuntut hak anak dia mcm ape yang Datin Sofiera buat kan??!!! Haruzzlah!!

Cume yang paling aku tak puas hati ialah babak si Marlia akhirnya bunting gak gara-gara dirodok suami sendiri. Ape.. mase bahagia dulu tak sangkut2 jugak kah?? Nak dirogol baru sangkut??!! Then bukankah dia sepatutnye dah monopos?!! kering sudeyhhh!! Pelik sungguh!! Dirogol baru nak menjadi, tak rogol tak jadi plak!! Cehh!!!

Walauapepun aku malas nak cakap banyak nanti kang kena petir plak blog aku ni ngan peminat-peminat Spa Q nih. Cume nak ucap Congrats la kat si Qistina sebab dapat anak ikan meletop!! Meletopkah!! Hei Qis!! Mak bole carikkan lagi meletopla uolls!!! *larikkkkk.

So..pada pendapat koranglah kan, ada tak sambungan drama Spa Q ni?? Kalau ade, tinggalkan komen korang kat aku....Ok!! Daa~~ (bayangkan kalau ade sambungan tetibe jer ade watak Lady Lorza yang kejam...aku ler tuh*opsss)


4 comments:

Sofi Zee said...

aiyo... cannot komen anything!! mek tak tgk citer tu... nnt mek try tanye kawan mek si ikmal tu ye

Aqmal Arista said...

hahah...spaQ best woo...
peminat setia ni :)

AzRoLs said...

Sofi : Huhuhu.. samelah kita. i pun x tengok sangat cite ni & tak paham bebenar la...

Aqmal : Lorhh!! Ingatkan sape lak yang bagi komen??!! eh!! tak sangka plak Aqmal peminat setia yek??!! ayooo!!!

Anonymous said...

saya rase mmg ade sambungan kot?! kot la...hihihihi!!

FOLLOWING THIS BLOG